Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Win7 vs Win XP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.

Zastanawiam się, ktory system lepszy, win 7 czy win xp ?

Aktualnie posiadam win 7 32-bit sp1 - oryginał

Mój sprzęt : Intel core2 duo CPU E7500 @ 2,93GHz, 4GB ramu, NVIDIA GeForce GT240, i posiadam również płytke z win xp ( Nie wiem ile bitowy, lecz przypuszczam, że 32 ) sp3

Moje pytanie jest takie, który system lepszy pod mój komputer? Bo win7 czyta mi tylko 3GB Ramu i na se7en'ie jest dużo problemów z grami, zgodności itp...

Prosze o uzasadnienie odpowiedzi ^.^ Bedą + i - ( jak kto woli )

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

XP jest na słabsze kompy. Dużo gier i programów pisanych jest na XP a nie na 7 chociarz niedługo się to zmieni. Na takim kompie możesz sam zdecydować prostota (XP) a nowość i dodatki (7)

Na XP kompy szybciej chodzą gry na XP mają owiele mniejsze wymagania niż na 7

Opublikowano

to jest tak: win xp pobiera mniej ramu podczas gry etc lecz jest mniej fukncjonalny. Win 7 jest troszkę gorszy do gier (mi to nie przeszkadza) ale za to ma bogatą funkcjonalność. Jest już windows 8 ;]

11hbhnt.png

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź, leci +, lecz czekam na dalsze wypowiadanie się... I w ogóle... czy mój komputer bardziej pasuje pod win 7 czy xp?

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Taa wszystko jasne. Jak wlazła vista nic na nią nie było. XP jest dobry. Vista to dodatek do XP. Jak już pisałem XP jest na słabsze kompy albo dla ludzi którzy cenią sobie prostotę. Jak przejdzie na XP więcej gier mu pójdzie.

Opublikowano

Ale ma 4GB RAM, więc żeby obsługiwało mu go w całości to musi mieć 64bitowy system, czyli Win 7, bo wątpię czy chciałby mieć angielskiego XP 64bit.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak